Julblommor och några bilder från vår framsida- före och efter vår makeover

Häromdagen roade jag mig med att sätta ihop några bilder till små före och efter collage av vår framsida:) Älskar att jämföra vår numera frodiga och välkomnande entrésida med hur det såg ut när vi flyttade in!

Vi gjorde trädäcket något smalare och tog upp höjdskillanderna i gräsmattan med hjälp av en svängd mur i corten. Nu har vi en plan gräsmatta som lämpar sig för lek och spel! Gången i betongsten tog vi bort och ersatte med gatsten istället. Och massor av nya växter planterades såklart:) Om ni har frågor om någon växt- hör av er i kommentarsfältet!

1449694293601

Den superlånga uppfarten med plats för sju bilar (!) kortades ner rejält och ersattes med en lång rabatt och en ny gång. Själva uppfarten fick nya stora, grafitgrå betongplattor och belysning placerades hela vägen från bilplatsen upp till huset. Nere vid bilarna står två spaljéer som vi klätt in i murgröna, som skymmer våra soptunnor och samtidigt bildar en cykelparkering.

DSC_0277

Gången sedd från bilplatsen. På bara två säsonger har murgrönan blivit tät och fin.

Under julledigheten ska jag sätta ihop några collage även från baksidan och köksträdgården, det är ju faktiskt väldigt roligt att se resultatet av vårt arbete på ett så tydligt sätt.

DSC_0557_1

Även på vår baksida har murgrönan bildat en tät, insynskyddande vägg på kort tid. Här utanför vår sovrumsdörr är vi extra glada för det:)

_DSC3032

Och ljungen frodas fortfarande i mina krukor trots den tunga blötsnön som täckte dem för ett par veckor sen.

12346192_106562739715522_305154326_n

Och inomhus frodas vita multihyacinter bland kuddmossa i krukor och glasvaser. Krukorna med veckad kant drejade jag på en kurs på Höganäs drejeri för ett par år sedan, faten är från Lagerhaus.

 

_DSC3483

Julros i ärvd soppskål omsluten av kuddmossa. Ljuslyktan kommer från Blomsterpigan.

12292612_1743828429184939_808255353_n

På matsalsbordet tronar en bunt lärkgrenar i min nya vas från Hemtex. Det är en större storlek av vasen jag haft tidigare och jag älskar den! Tror att den heter Laura, priset ligger på 399kr.

Jag märker att jag inte hinner uppdatera bloggen så ofta som jag skulle vilja, men tiden räcker helt enkelt inte till med barn, jobb och eget företag:) Jag (läs: min man) ska försöka koppla mitt Instagramkonto till bloggen så att de bilder som jag flitigt delar med mig av där även ska synas här de dagar jag inte hinner blogga. Det blir en liten repris för er som redan följer mig på Instagram, men ni som inte gör det får ju en chans att se bilderna här istället!

Kram/Anna

6 kommentarer

 1. Så fint. Jag vill gärna veta vilken sort murgröna du har. Ha en bra dag.

  • Hej Jenny!
   Tack ska du ha, vad glad jag blir:) Vi har planterat den lite storbladigare sorten hedera helix ”Hibernica”. Den är bara härdig här nere i sydligaste Sverige men det ska finnas nyare namnsorter som är härdiga ända upp till zon 4, t ex sorten Huldra (om du inte råkar bo i zon 1). Men Hibernica har funkat jättebra hos oss och verkligen växt i rekordfart! mvh Anna

 2. Ja, suck så fint ni har det. Det är varkligen kul med före/efter-bilder. Inte minst är det viktigt att själv se allt man gjort.

  Imponerad av dina egendrejade krukor och så söt julrosen är i soppskålen.

  Kram
  Maria

  • Åh tack detsamma Maria! Det var jättekul att dreja, blir sugen på att boka en kurs till- vill gärna göra fler krukor att ha här hemma, de går ju liksom åt ganska raskt haha. Blir så glad för dina fina ord, jag läser ju vartenda inlägg på din blogg med stor glädje- måste bli bättre på att kommentera hos dig också:) Googlande förresten ordet ”entré” häromdagen för att hitta lite inspiration, och de absolut vackraste och mest inspirerande bilderna som dök upp var från din framsida! Kram/Anna

 3. Är så glad att jag hittade ditt konto på Instagram o sedan din blogg. Vi har varit husägare i 1 1/2 år nu o nästa år ska vi påbörja vår trädgårdsrenovering. Blir så inspirerad av din/er trädgård ???

  • Hej Therese! Gud vad glad jag blir:) Verkligen roligt att höra att man kan inspirera, ska försöka lägga upp några fler spännande reportage under början av året från andra härliga trädgårdar som jag besökt. Lycka till med er trädgård! Kram/Anna

Kommentera