Mitt senaste projekt och några frostiga trettondagsbilder från trädgården

Vi här i nordvästra Skåne verkar ju vara de enda som inte har snö för tillfället, t om Lund och Malmö har snö!

Jag har spenderat trettondagen framför brasan här hemma och med att göra ett gestaltningsförslag för en takterrass åt en kund- ett väldigt roligt projekt! Nedan visar jag en liten sneak-peak, fler bilder och närmare beskrivning kommer framöver:)

Till detta projektet har jag byggt upp en 3D-modell i programmet Sketch Up, vilket jag tycker är ett jättebra verktyg. Det blir mycket lättare för mig att visa mina idéer för kunden på det här sättet, och kunden får en bättre uppfattning av rumsligheten och känslan på terrassen jämfört med en ”platt” ritning. Win-win!

Westrups 3

Takterrass med pergola, krukor i corten och härlig belysning, bl a vägglampor från Louis Poulsen och slingor med glödlampor från Granit.

Westrups 4

Här skulle jag gärna spendera mina sommardagar:)

_DSC2206

Den snygga vägglampan från Louis Poulsen såg jag i somras hemma hos min mans faster och farbror, underbar tycker jag!

_DSC2210 (1)

Älskar deras lilla uteplats med möblerna från grythyttan, så ombonat och frodigt!

_DSC3745

Vad händer här hemma då? Just nu gläds jag något oerhört över alla mina vintergröna raringar:) Här en Järnek och i bakgrunden ett idegransklot och den vintergröna marktäckaren Grönlandsfingerört.

_DSC3768

Låter julkransarna hänga kvar ett tag till, det är så härligt med lite grönska på dörren! Och på bordet blommar julrosorna för fullt.

916503_169809103375309_721510966_n

Kallt och sju minus, men ingen snö i sikte! Brrr…

_DSC3771

Bokhäckens bronsiga färg gör sig verkligen bra ihop med cortenstålet och de gröna idegranshäckarna.

De kommande helgerna har jag två spännande reportage på gång till bloggen som jag är så glad för! Ska bli så roligt att kunna få dela med mig av lite inspirerande bilder:)

Kram/Anna

 

 

2 kommentarer

 1. Men åh, så fint ditt förslag ser ut! och vilken hejare du är på SketchUp. Jag blir grön av avund. .jag försöker lära mig det men det går sådär. Har alls ingen naturlig fallenhet för att lära mig nya program i datorn. Tycker inte heller att det är så kul, utan vill kunna med en gång och blir mest bara frustrerad. Men, tusan så bra att kunna!

  Jag har börjat gå igång på nya projekt i trädgården. Perfekt att planera nu. Jag vill utöka vår trädgårdsgång så att man kan gå runt trädgården utan att gå på gräset. Min plan innebär också minskad gräsmatta och utökade rabatter. Jippi!!!

  Har också för första gången blivit sugen på att köpa fröer…..drömmer om stora härliga luktärter som dotar ljuvligt. Vi får väl se hur det blir med det.

  Men hur fint är det inte hos din mans farbror och faster då? Älskar också den där Louise Poulsen lampan. Passar både på moderna och lite äldre hus. Men smakar det, så kostar det.

  Fina vinterbilder från din trädgård!

  Kram
  Maria

  • Åh tack Maria! Jag har jobbat mycket med Sketch Up på mitt vanliga jobb, och har dessutom en bror som jobbar mycket med 3D-renderingar, så jag brukar använda det även i mina egna projekt och om jag fastnar har jag ju liksom en privat helpline som jag kan ringa:) Håller med om att det är ett bra program att kunna!
   Så härligt det låter med mindre gräsmatta och mer rabatter… Jag skulle gärna göra gräsmattan mindre hos oss men det kommer jag nog aldrig få igenom hos min man haha. Jag tycker också jättemycket om luktärter! Försökte odla några från frö förra våren men det gick väl sådär om jag ska vara ärlig. De blev liksom bara långa och rangliga och blommande inte lika mycket som de jag köpte som plantor:) Misstänker att jag inte var så bra på att sköta om dem.
   Min mans farbror och faster har ett jättefint svart, nybyggt trähus utanför Varberg och en mycket god smak:) Skulle också gärna ha de där lamporna men priset är ju som sagt inte att leka med!
   Tack detsamma! Dina vinterbilder var underbara, i vanlig ordning:)
   Hoppas allt är bra med dig!
   Kram/Anna

Kommentera