Ormbunkar, tulpaner och äppelblom

Om det är något jag älskar så är det krispigt gröna ormbunksblad ihop med tulpaner!

Här har jag planterat ormbunkar, buxbomsklot, den mörkröda tulpanen ‘Ronaldo’ och olika vintergröna marktäckare.

Intill benveden blommar den rosa tulpanen ‘Menton’, den svarta ‘Queen of night’ och en citrongul sort som jag tyvärr glömt namnet på…

Utanför sovrummet har äntligen min magnolia ‘Susan’ börjat blomma. Vet dock inte riktigt hur jag tänkte när jag planterade de rosa tulpanerna här. Usch vad det skär sig mot magnolians lilarosa blommor!

Mixen i krukorna utanför orangeriet blev mer lyckad, älskar citrongult och knallrosa tillsammans! Den citrongula dubbla tulpanen heter ‘Montreux’, den aprikos narcissen ‘Cotinga’ och den chockrosa tulpanen ‘Sweet sixteen’.

Nu är det bara dagar kvar tills mina rhododendron slår ut!

Här spenderar vi all vår tid just nu…:)

Min lila alpclematis har aldrig varit så fin som den är i år. Ny, större kruka och lite rosgödsel gjorde susen!

Häromdagen var det premiär för parasollet och hängmattan, nu känns det som att sommaren är här!  Jag har fått lite frågor om vår parasollfot den senaste tiden. Den är fastsatt i ett gjutet betongfundament (i gräsmattan) vid sidan av trädäcket och står faktiskt väldigt stadigt i den skånska blåsten.

Denna veckan har bokhäckarna slagit ut och mina vinstockar har börjat veckla ut de första bladen. Med temperaturer över tjugo grader som vi haft i veckan så går det supersnabbt i trädgården! Njuter så av de ljumna sommarkvällarna vi haft de senaste dagarna.

Håller tummarna att det fina vädret fortsätter!

/Anna

 

4 kommentarer

 1. Britt-Marie Wägander

  22 maj, 2017 at 09:12

  Mycket fint. Jag anar Ulla Molins tankar bakom när jag ser en del av bilderna. Orangeriet är en dröm. Lösningen med ett ” halvt” hus skulle vara perfekt mot gaveln på mitt lilla parhus.
  Hoppas kunna få något liknande- fast mindre och enklare när jag kommer igång med trädgården efter min höftoperation. Tills dess njuter jag av bilderna.

  • Anna Karlberg

   6 juni, 2017 at 11:16

   Tusen tack Britt-Marie!
   Vi är supernöjda med orangeriet och tillbringar väldigt mycket tid därinne. Det kan säkert stämma att jag inspirerats av Ulla Molin, jag har besökt hennes underbara trädgård många gånger!

 2. Så mycket fint! Vad har du planterat i de svarta lådorna med spaljé? Är det jordgubbar? Men vad klättrar på spaljén? Tänker du på att ha bara ”ätligt med ätligt”, eller blandar du med någon klätterväxt/blommor?!

  • Hej Carolin!
   Ber om ursäkt för mitt sena svar, av någon anledning så har inte kommentarsfunktionen fungerat ordentligt så jag har inte kunnat se vissa kommentarer förrän långt efteråt! Ja det är jordgubbar längst fram. Längst bak mot spaljén brukar jag odla sockerärtor på sommaren och jätteverbena på hösten. Ibland så blandar jag sockerärtorna med luktärter, jag är inte så noga med att allt ska gå att äta:) Mvh Anna

Kommentera