Mera Zetas!

Lovade ju att lägga upp resten av bilderna från mitt besök på Zetas i veckan, och här kommer nu en liten bildkavalkad!

_DSC2968

Började i vanlig ordning besöket med en kardemummabulle och en kaffe i deras fik:)

_DSC3004

Spanade in täta, knubbiga myrtenträd i vackra krukor…

_DSC2980

Gick verkligen runt och njöt av den vackra skyltningen. Älskar det här rustika, rejäla träbordet- det gör sig så bra till allt det gröna!

_DSC2987

Vackra gamla fönster och en jättekruka med min favoritkrukväxt- Fjädersparris.

_DSC2983

Så vackert att samla massor av olika kaktusar i olika storlekar och former i terracottakrukor.

_DSC2990

Vill också ha krukväxter i dessa storlekar hemma! En liten djungel i arbetsrummet vore inte fel..

_DSC2984

En fantastiskt fin och enkel bukett av allium och tistlar.

_DSC2988

Ståtlig fiolfikus- denna hade gärna fått flytta hem till mitt vardagsrum!

_DSC3005

Dessa underbara ängsliknande arrangemang i fina korgar fanns att köpa. Älskar hur de japanska lyktorna seglar omkring bland bronsgräset, röllekan och stäppsalvian.

_DSC2972

_DSC2981

En philodendron modell större prydde ett av borden i butiken tillsammans med pillerfikus, orkidéer och ormbunkar. Tycker alltid att växtmaterialet känns så spännande på Zetas, man hittar alltid ovanliga sorter och riktigt stora exemplar av många växter. Det gör shoppingupplevelsen så mycket roligare tycker jag!

_DSC3003

Så enkelt men så vackert… En brunnäva och en svartbladig alunrot samsas i en lerkruka.

Önskar varje gång jag besöker Zetas att jag bodde lite närmre… Men samtidigt mår min plånbok säkert bättre av att jag inte kan åka dit så ofta!

Önskar er en fin söndag:) Kram/Anna

 

 

7 kommentarer

  1. Vilket fint inlägg om oss! Jag länkar från vår FB!

    • Åh vad roligt att ni tyckte om det! Jag tycker så mycket om att åka ut till er när jag är i Stockholm, ni är så duktiga på att skylta, har ett fantastiskt sortiment och Sveriges godaste fikabullar:) Längtar redan till nästa besök..

  2. så vackra bilder du delar med dig av. Det är verkligen ett fantastiskt ställe !! 🙂 Pernilla

  3. Hej Anna, Tack för alla fina bilder och tips du delar med dig. Zetas är ett ljuvligt ställe:) Har inte hört talas om innergården på Östermalm men ska så klart dit snarast. När vi är i Skåne (Österlen) brukar jag ta en tur till Öja trädgård. Inte jättemärkvärdig men mysigt att fika där och lagom stort. Vi har en PYTTELITEN radhustomt 200 kvm. På framsidan är det stekande sol och jag skulle behöva en liten ”insynsskydds-buske” framför fikaplatsen och är sugen på bambu. Vet du någon sort som skulle passa, cirka 1,5 m hög vore idealisk. Vi har mycket olivträd och en ståtlig lager i krukor så vill gärna ha en buske som går bra ihop med det. (Har testat vanlig syren men det blev bara trist..) Hej från Åsa i Pungpinan i Stockholm

    • Hej! Har aldrig varit på Öja, tack för tipset- detta ska jag kolla upp nästa gång vi åker till Österlen! Angående er framsida, jag tror bambu kan bli jättefint ihop med de andra växterna som du beskriver. Välj gärna sorten ”Bimbo” som blir ca 1,5m hög. Bambun gillar mullrik, gärna lite torvblandad jord och att inte stå för torrt- vet inte vilken jord ni har och om det är väldigt torrt hos er men det kan ju vara värt att testa! Annars är jag väldigt glad för klippta ligusterhäckar (vintergrön) som insynskydd vid små sittplatser men det är svårt att säga om det passar hos er när jag inte sett hur det ser ut:) Ett annat tips är busken Körsbärsbenved. Den är inte vintergrön men har både ett vackert växtsätt, vacker bark, fin blomning och en underbar höstfärg. Lycka till! Mvh Anna

  4. Tack söta för tips!

Kommentera