Funderar du på vad du ska köpa i julklapp till någon som gillar blommor och trädgård? Då kanske detta inlägg kan bjuda på lite inspiration! Jag har surfat runt en del efter julklappar den senaste tiden och har hittat några godbitar till bra priser som jag gärna vill tipsa om. (Detta inlägg blir ju även en utmärkt hjälp för min man när han ska ordna julkapp till mig haha:)

Vad sägs om detta fina bihotell från Bakker, ett litet fynd för bara 119kr tycker jag! I samma butik finns också jättefina fjärilshus i samma stil.

Gillar också detta svarta fågelbad i keramik som man kan hänga i favoritträdet, finns i flera storlekar hos bl a Butik Linnea från 199kr.

Och på tal om fåglar, visst är fågelmataren från Granngården underbar! Tycker formen och den guldiga toppen är så tjusig. Dessa hade jag velat ha hemma i rönnen utanför orangeriet! Pris 149kr.

Just nu har jag flera krukväxter som verkligen skulle behöva något att klättra på, vad sägs om denna snygga, grafiska spaljé av Note Design Studio? Sälj i flera färger och storlekar hos bl a Länna Möbler.  Pris från 129kr.

Jag tycker det är lite roligare att pyssla i trädgården iklädd riktigt bra (och snygga!) handskar, dessa läckerheterna från brittiska kvalitetsmärket Burgon & Ball får gärna ligga under min gran i år. 298kr hos Lillafiskaregatans trädgårdsbutik.

Har du en Iittala vas hemma men tycker det blir för dyrt att fylla den med blommor varje vecka? Den fantastiskt fina blomsteraffären Blomsterpigan i Malmö (ett måste att besöka om du är i stan!) har lanserat det perfekta tillbehöret för att få blommorna att stå snyggt i denna klassiska vas, dessutom krävs färre blommor för att få arrangemanget att se fylligt ut. Bli din egen florist med denna julklapp! Finns att köpa via deras webshop HÄR , pris från 150kr. Om du följer Blomsterpigan på Instagram så visar de dessutom med jämna mellanrum små filmer där de kommer med tips på vilka blommor som blir fina tillsammans i deras uppfinning!

 

Denna vattenkanna skulle jag njuta av att få vattna med till våren. Finns i många läckra färger men min favorit måste ändå bli den här ljuvliga auberginefärgade, vilken dröm! Finns hos Plantigo.se för 459kr.

Ett märke jag fått upp ögonen för den senaste tiden är danska Hübsch som gör både snygga möbler, lampor och inredningsdetaljer. Vi har ju ganska många golvfönster hemma där växterna måste komma upp en bit, och då är dessa krukor med tillhörande piedestal perfekta! Finns i två olika storlekar från 399kr hos bl a Interiorforyou.se. Tipstack till min vän Josefin:)

Vad kan vara mysigare än att fylla trädgården med marschaller till vinterns fester? Med denna snygga, svarta marschallhållare från Clas Ohlson har du faktiskt råd att göra just det, endast 79kr/st, ett riktigt kap tycker jag!

Snygga bordslampor att ha på trädgårdsbordet hittar man inte varje dag, denna från Konstsmide som säljs hos bl a Ljustema.se är enkel och snygg och finns i flera färger, pris 489kr.

Hoppas mina tips kan göra det lättare för åtminstone någon därute i julklappsdjungeln!

/Anna