I förra veckan tog vi en tripp upp till släktingar i Träslövsläge och på vägen dit hälsade vi på hos Viktoria med det fina Instagramkontot LillagrönaViktoria. Viktoria är trädgårdsdesigner och bor i Tvååker strax söder om Varberg, och har en underbar trädgård med bl a damm, uterum, växthus, många härliga sittplatser och ett litet vattenfall (!). Tillsammans med sin vän och kollega Marie Emilsson driver hon även företaget Trip2Garden, vars koncept är att (mot en mindre entréavgift) bjuda in besökare att strosa i deras ljuvliga trädgårdar. Vid varje tillfälle öppnar de en Pop-up butik och ett litet café där man kan köpa kaffe och kakor. Nu till helgen är det dags för Viktoria att öppna sin trädgård, missa inte att besöka henne om du har möjlighet- hennes trädgård är verkligen värd ett besök!

Mer om Trip2Garden kan du läsa på Viktorias blogg: Lillagröna.se. Till helgen går ju även årets höjdpunkt, “Den Stora Trädgårdsfesten”, av stapeln på Sofiero (mer om det kan du läsa HÄR), varför inte slå två flugor i en smäll och besöka både Sofiero och Viktoria, det är ju bara en knapp timmes bilfärd emellan!

_DSC2147

Denna underbara vy möts man av alldeles innanför entrén till Viktorias trädgård. En härlig uteplats under äppelträd och björkar, intill den fina tillbyggnaden som fungerar som Viktorias kontor och butik.

_DSC2180

På baksidan finns ett härligt trädäck i flera nivåer, där man kan slå sig ner intill Hängkatsurans vajande grenar och spana ut över dammen och flera fantastiska rabatter.

_DSC2177

Hängkatsurans vackra, livliga lövverk gör sig så fint intill den klippta ligusterhäcken tycker jag! Bakom stolen syns en lila trädgårdsnäva och i uterummets tak klättrar vindruvor. Blev så förälskad i denna hörna…

_DSC2196

Under Hängkatsuran växer Solhattar, olika sorters kärleksört och lavendel. En superfin sensommarrabatt i flera nivåer!

_DSC2194

Man kan uppleva Viktorias fina damm både från den lilla bryggan som sticker ut över vattnet, och från den lilla stranden som de anlagt intill. På andra sidan skymtar ett stort Miscanthus-gräs, buxbomsklot, hortensia, omrbunkar och nävor. Dammen har väldigt vackra kanter och är verkligen anlagd med finess- inte ett spår av dammduk syns, man kan nästan tro att den är naturlig!

_DSC2192

Vy över dammen där det lilla växthuset skymtar i bakgrunden.

_DSC2190

Här skulle jag gärna slå mig ner med en kopp kaffe under helgens Trip2Garden! Sköna stolar, behaglig skugga och en alldeles fantastisk utsikt över dammen.

_DSC2188

Måste även få visa er Viktorias arbetsrum.. Blev mäkta avundsjuk på den vackra utsikten från hennes skrivbord. Tänk att få sitta här och arbeta- vilken inspirerande miljö!

Det var så roligt att få se Viktorias underbara trädgård, som givetvis innehåller mycket, mycket mer än vad som syns på mina bilder:) Ni får helt enkelt åka dit i helgen och uppleva denna ljuvliga miljö på plats! Veckans utflyktstips från mig tillsammans med Trädgårdsfesten på Sofiero!

Kram/Anna