Kikade runt efter inspiration till vårt uterum idag på Hemnet och snubblade över ett helt fantastiskt litet paradis i Löderup utanför Ystad. Förvånar mig att jag inte sett detta hem på massor av inredningsbloggar, det var verkligen något extra- jag blev förälskad direkt! Orangeri, pergola, pool, vitputsade murar, härliga markmaterial och massor av vackra terracottakrukor överallt. En medelhavspärla i Skåne signerad Peter Englander:)

Nedan har jag lagt in några bilder på utemiljön som jag lånade från Fastighetsbyråns hemsida.

ystad2

Älskar plåttaket, de svarta fönsterkarmarna och de svarta ribbade träpartierna som man kan dra för de stora fönsterna- det är verkligen detaljerna som gör det!

ystad3

Både orangeri, gästhus, pergola, pool och en myshörna med gunga- allt man kan önska sig med andra ord.

ystad5

Skulle också vilja ha en uteplats där jag kan duka upp till stora fester utan problem:) Notera gärna det vackra materialskiftet mellan poolområdet och uteplatsen. Vid matplatsen och grillen har man valt att lägga betongstenar i varierande storlek- ett bra sätt att göra betongsten mer levande tycker jag!

ystad1

Älskar den dubbla muromgärdningen- ute på den skånska slätten kan man aldrig få för mycket vindskydd:) Här har ägarna skapat en vindskyddad och lite hemlig trädgård mellan murarna, som man inte ser från poolen vilket jag tycker är jättesmart både ur klimat- och spänningssynpunkt. Man har också satsat på att plantera många träd vilket är ett härligt grepp. Dessa kommer både att skänka skugga i det i övrigt öppna landskapet, skydda från vinden, rama in tomten och bidra med lummighet. Lovely!

ystad6

Ett sådant härligt litet gästhus får gärna flytta hem till mig! Vacker svart pergola, klättrande växter och citronträd i terracottakrukor för tankarna till Provence. Om bara fälten utanför hade varit av lavendel och inte raps hade jag nästan kunnat bli lurad tror jag!

ystad7

Såklart finns det även en skyddad liten frukosthörna med sköna möbler från Grythyttan.

ystad13

Har tidigare inte varit något fan av kulörta lampor men här fungerar de faktiskt riktigt bra! Tycker också mycket om taket man lagt på pergolan, det skänker verkligen sommarkänsla.

ystad11

ystad10

Väl genomtänkt belysning är viktigt för kvällsmyset.

ystad14

Så vackert att kunna sitta ute om kvällen och bada litegrann i ljuset från orangeriet intill.. Två helt underbara sittplatser för alla årstider!

ystad15

Och utsikten mina vänner, utsikten! Så ljuvligt att ha dessa öppna rapsfält utanför matplatsen.. Mer skånskt än såhär blir det nästan inte- det enda som saknas i vyn är möjligtvis några hamlade, vindpinade pilar:)

 

 

Om ni är sugna på att se fler bilder på huset och trädgården så kan ni kika in här: Fastighetsbyrån

Man kanske skulle ta och flytta söderut? 😉

Kram/Anna