Som jag skrev i mitt senaste inlägg så upptäcktes det under monteringen att fasaden på vårt hus inte var riktigt rak, vilket gjorde att det uppstod ett glapp mellan orangeriet och husväggen där det riskerade att komma in fukt. Vår duktiga snickare fick dels tillverka en tunn list som tog upp skillnaden, och dels montera en plåtlist som frästes in i fasaden för att få det riktigt tätt. Vi har även valt att montera en plåtlist mellan orangeriet och muren som leder bort allt vatten från murens ovandel när det regnar.

IMG_20160718_212912

Det nästan färdiga resultatet! Vi är verkligen jättenöjda och längtar så efter att få börja inreda:) Om man tittar noga kan man urskilja den vita lilla plåtkanten mellan underliggaren och muren. När vi målat muren i samma vita färg som huset tror jag inte att man kommer att lägga märke till dessa längre.

Det vi väntar på innan målandet, inredandet och möbelsnickrandet kan börja är att vår snickare ska lägga vårt klinkergolv från Konradssons kakel och putsa det sista kring den nya glasdörren vi satte in (som syns till vänster inne i orangeriet). Vi hoppas att golvet kan läggas under veckan så att vi kan komma igång med möblerna och detaljerna i nästa vecka.

kerion

Denna klinker har vi valt att lägga på golvet- det svart och vita Kerion från Konradssons.

Inomhus tänker vi oss längst in en u-formad platsbyggd bänk i hörnet, med ett matbord och en vägglampa med lång arm. Närmast dörren vill jag ha stora svarta krukor med vindruvor, fikon och persika och i fönsterkarmarna ska jag rada upp alla mina pelargoner i gamla lerkrukor.

lampa

Kanske denna lampa från Studio Ilse kan få flytta in! Bild från Formrepubliken.

Sedan återstår även små detaljer som dörrhandtag, dynor och kuddar, vägguttag för elen och någon form av solskydd i taket.

DSC_0394-01

Tycker så mycket om de vackra dubbeldörrarna som Jörgen på Skånsk Trädesign  skapat till orangeriet!

Utanför tänker vi oss att lägga grå gårdssingel runtomkring och göra en gång av stora, rektangulära granitplattor fram till och runt orangeriet. Vi kommer att bygga fler svarta odlingslådor med spaljéer mot husväggen och odla mer ätbart. Den lilla köksträdgården vi har på andra sidan räcker inte riktigt till nu när vi har barn känner vi:)

_DSC5732

Vi börjar växa ur vår lilla köksträdgård på andra sidan!

 

_DSC5736

Trångt mellan odlingslådorna i år…

Ska lägga upp några bilder ur min 3D-modell om några dagar så att jag kan visa er hur jag tänker mig området runtomkring orangeriet! Längtar så efter att få sätta spaden i jorden och komma igång…

Kram Anna