Efter en kall och regnig vår börjar man ju faktiskt tro att sommaren kommit, idag var andra kvällen som middagen intogs utomhus under parasollen! Har inte varit särskilt sugen hittills i år på att göra fint i mina krukor eftersom det har varit så kallt, men nu ska det minsann bli ordning här hemma:)

_DSC0556

Underbara ljumna kvällar, välkomna!

_DSC0544

En stor favorit som jag fått upp ögonen för i år är den mörkbladiga isbegonian. tyckte förr att den var trist och tantig men sorten med mörka blad och ljusrosa blommor är ju riktigt fin, och utmärkt i skuggiga lägen.

_DSC0542

Tillsammans med svart klöver och japansk lönn bildar den ett vackert blickfång mot den gröna häcken.

_DSC0550

En annan sommarblomma som jag blivit smått tokig i är den brokbladiga jordrevan. Växer snabbt både i sol och skugga och bildar härliga tuvor i mina krukor. Billig är den också, tummen upp!

_DSC0537

I min medelhavshörna på min lilla bänk från Jysk bor nu en liten tall, mitt fina gingkoträd, en timjan på stam och en svart klöver. Den svarta terrazzo-krukan på bänken som gingkoträdet står i kostade futtiga 99kr på Hornbach- veckans kap! Slog till på tre stycken direkt.

_DSC0530

Utanför sovrummet i skuggan bor nu mina två nyfriserade myrtenträd, en liten häggmispel som jag förbarmade mig över på plantskolan och mitt limefärgade gräs. Häggmispeln kanske kan vara Sveriges tacksammaste buske:) Vackert rödaktigt bladutspring på våren, vita skira blommor, härlig höstfärg, ätliga bär och så är den så lättskött! Funkar i lerjord, klarar sig på lite näring och trivs i både sol och skugga- en riktigt tacksam typ som överlever det mesta!

_DSC0532

Ännu en isbegonia, denna med vita blommor mot det mörka bladverket. Lovely!

_DSC0560

En annan buske jag verkligen fallit för är den otroligt fina Smällspirean, Physocarpus opulifolius “Amber Jubilee”. Bladverket är ju så magiskt vackert! Skiftar i rött, orange och gult och gör sig så bra till det limefärgade gräset intill.

_DSC0443

Och till sist, den grandiosa Guldhumlen, humulus lupulus “Aureus”. Några mer lysande blad får man leta efter:) Växer fort som attan och kontrasterar så fint mot mitt vitputsade hus.

_DSC0499

Och självklart har jag gjort en fredagsbukett i vanlig ordning, i favoritvasen från Hemtex. En riktigt somrig historia med vita pioner, limonium, alunrot, nepeta, kvistrosor, daggkåpa och hostablad.

Efter att ha varit sjuk i en hel vecka börjar nu min onda hals kännas bättre och jag hoppas på att kunna spendera riktigt mycket tid i trädgården till helgen!