Jag är alltid lite nervös över att komma hem till trädgården när vi varit borta en längre tid:) Tänk om någon av mina favoritväxter vissnat eller om sniglarna festat loss i min älskade köksträdgård och ingenting finns kvar av årets skörd!

Under tiden vi varit på Vindö i år så har min bror och hans sambo skött om trädgården, ett uppdrag de verkligen skött exemplariskt! Kom hem till en frodig, prunkande oas där allting var väl vattnat såväl inne som ute. Fick känslan av att allting växt minst ett par decimeter dessutom! Stort tack Emma och Calle för er hjälp! Duktiga trädgårdsvakter är guld värt när man är så glad för sin trädgård om jag är:)

_DSC1838

Rosenskärorna som jag planterade i mina rullande planteringslådor har växt enormt mycket under tiden vi var borta! Minst 30 nya knoppar på varje planta räknade jag nöjt ihop.

_DSC1841

Igår var en sån där ljuvlig och ljummen sommarkväll som man vill spara i minnet resten av året. Tyst, stilla och skimrande rosa himmel.

_DSC1868

Äntligen börjar min pipranka på spaljén vid altanen att växa till sig. Något snigelangripen nertill men sakta på väg uppåt! Nedanför blommar hosta “Halcyon” och rödbladig alunrot “Rachel”. Bredvid piprankan växer bergclematis “Montana rubens”.

_DSC1888

Har sagt det förr men säger det igen- cortenstål mot smågatsten, vilken underbar kombo! Älskar att det börjat att bildas mossa mellan gatstenarna, tycker bara att det blir vackrare med detta gröna inslag.

_DSC1892

Och under äppelträdet frodas mina ormbunkar, prydnadsgräs och buxbomsklot. Förutom tulpaner och scillor på våren så har jag inte så mycket blommor här, men faktum är att jag nästan uppskattar denna rabatt mest av alla. Grönt i olika nyanser och olika bladformer är så vilsamt att se på, för mig måste inte alla rabatter spraka av färg:)

_DSC1859

Och dillen är nästan lika hög som fikonträdet! Perfekt nu i kräfttider.

_DSC1901

Älskade myshörna. Är så glad för ljusslingan med stora glödlampor som vi hängt i äppelträdet, köpte den på Lagerhaus i vintras när det var rea. Blott 199kr fick jag ge för den, vilket fynd! Ljuslyktorna med värmeljus som hänger intill slingan kommer från Ikea, vi fick massor av sådana över efter vårt bröllop:)

_DSC1903

Älskar bladfärgerna i denna vy! Mörkröd kärleksört och alunrot, limefärgade gräs och mörkgrön idegran. Som grädde på moset så har elefantgräset “Ferner Osten” som står bakom solstolen, mörkröda stjälkar- de gör sig riktigt bra tillsammans med mörkröda blad!

_DSC1861

I planteringslådan från Hasselfors så har perennerna växt till sig rejält! Penningbladen väller ut över kanten likt limefärgade vattenfall, och alunroten och ormbunkarna får snart inte plats längre…

_DSC1860

En liten djungel i lådan:)

_DSC1844

Timjan plus tall:) Och kakelplattorna från Konradssons som blev över efter projektet i köksträdgården gör sig utmärkt som fat under krukorna:)

_DSC1830

Och givetvis kunde jag inte låta bli att göra en bukett direkt efter hemkomsten! Plockade lite i trädgården och lite på ängen utanför huset och satte ihop denna sensommarskapelse i min favoritvas från Hemtex.

_DSC1907

Älskar att ha snittblommor omkring mig!

Under tiden vi har varit i sommarstugan har jag haft ett litet uppehåll här på bloggen, men lite inspirationssurfning har jag ägnat mig åt i alla fall. Ni som följer mig på Instagram har säkert sett bilden nedan, men jag vill ändå lägga ut den här också:) Bilden nedan är lånad från hotellet Ett Hems hemsida (som ni kan kika in på här: Ett Hem) och är tagen på deras underbara innergård. Designen av innergården står superduktiga landskapsarkitekten Ulf Nordfjell bakom, och jag längtar så efter att få besöka detta ställe! Som om inte trädgården vore nog så har även hotellet en fullkomligt ljuvligt orangeri!

Tegelmuren, den rustika porten, de formklippta avenboksträden och idegranshäckarna, alla vackra krukor och möbler... En sådan mästerlig kombination!

Tegelmuren, den rustika porten, de formklippta avenboksträden och idegranshäckarna, alla vackra krukor och möbler… En sådan mästerlig kombination!

ett hem

Vill så gärna bygga ett orangeri här hemma.. Detta är så vackert både vad gäller val av golv, färger, storlek på glaspartier, taklutning och inredning. Och att ha en sådan fin tegelmur som fond gör ju verkligen inte saken sämre! Ilse Crawford står bakom den utsökta inredningen, älskar hennes val av möbler. Bild lånad från Pinterest.

Idag bär det av till vänner i Smygehamn, och på vägen ska vi stanna till i Svedala, där ett visst växthus- och orangeriföretag har sitt showroom… Fick en sådan akut längtan efter ett orangeri- måste få min hunger stillad litegrann!