Under semesterns sista vecka så passade vi på att hälsa på våra goda vänner Linda och Kristoffer i Smygehamn. De köpte för ett par år sedan en gammal lärarbostad på drygt 250kvm, som de nu håller på att totalrenovera både invändigt och utvändigt. Det är så spännande att få följa detta projekt, de håller verkligen på att uträtta stordåd i det vackra stenhuset! Innan Linda och Kristoffer köpte huset, stod det och förföll fullständigt och hade inte nyttjats som bostad på många år. Nu håller det på att återställas och återfår sakta men säkert sin forna glans:)

Även i trädgården har det hänt massor sen våra vänner tog över. Ny gräsmatta har anlagts och ny häck har planterats, och man har även byggt murar, utedusch, staket, utemöbler och carport. Runt huset har man lagt ny singel, och i denna har man sedan skapat gångar med sågade granitplattor. Nu under sensommaren väntar målning av husets fasad.

Linda och Kristoffer har väldigt god smak och är mycket noggranna när de renoverar.  De är dessutom superhändiga och står för nästan allt arbete själva, vilket jag blir lika imponerad över varje gång vi ses. Jag blev väldigt inspirerad av både möblerna som de byggt i sommar och av deras krukor, utebelysning och växtval och tog ett gäng bilder som jag vill visa er!

_DSC1926

Bordet har Linda och Kristoffer byggt själva av vanliga furuplankor. Efter en säsong utomhus har det grånat och fått en fin färg som passar väldigt bra till de svarta stolarna från Ilva. En enkel design och ett billigt material, men slutresultatet tycker jag blev fantastiskt snyggt!

_DSC1938

De sköna vilstolarna i bakgrunden kommer också från Ilva, den snygga keramikkrukan med randmönstret har Linda fyndat på Jem och Fix för ynka hundralappen! Krukan finns i fyra olika storlekar och kostar mellan 40-160kr. Dagens shoppingtips!

_DSC1943

Under en stor syrénbuske, som är tomtens enda plats med naturlig skugga, har Linda och Kristoffer byggt en soffa. Väldigt bekvämt med alla kuddar och de lätt vinklade sidorna! Gången i singeln fram till ytterdörren består av sågade granitplattor från Hornbach.

_DSC1931

Intill uteplatsen på baksidan har Kristogger byggt ett plank med smala, stående ribbor. Intill har de planterat klättervildvin som så småningom ska få täcka staketet med grönska. Kantstålet som ramar in den lilla rabatten har Linda köpt på Jem och Fix. Priset ligger på 399kr för 5 meter vilket är bra mycket billigare än många liknande produkter på marknaden!

_DSC1944

Den snygga utebelysningen på muren kommer från Nordlux och säljs bl a på Bauhaus. Denna modellen heter “Tin” och kostar 399kr.

Denna fina lampan kommer också från Nordlux, modellen heter “Square”. Intill muren har Linda och Kristoffer planterat ett Elefantgräs, Miscanthus sinensis “Ferner Osten”.

Hemma har jag skördat den högsta dillen någonsin:) Vi hade massor detta året så jag har passat på att även ta in några kvistar som snittblommor. Tycker dillkronor är så vackra! Här har jag satt dem i några olika loppisfyndade glasflaskor på matbordet.

Dillkronor- en utmärkt snittblomma!

11326032_900152603389181_660943811_n

Ett annat loppisfynd den här sommaren är rottingstolen som jag har i köksträdgården- 40kr betalade jag för den, ett riktigt kap! Den lilla svarta vattenkannan intill fyndade jag på Ilva för några veckor sedan när de hade helgrea i butiken. 

Imorgon ska jag ta mig i kragen och ta sensommarbilder ute i trädgården, mina hortensior och dahlior är så fina just nu!

Kram/Anna