Efter en minst sagt regntung midsommarhelg i Oskarshamn kom vi hem till ett ganska så soligt juniväder i Helsingborg på söndagen. Till vår glädje har nu äntligen vårt Korstörne- Gleditsia triacanthos “Sunburst”, slagit ut i sin guldgula färgprakt och bildar ett vackert blickfång när man kommer gåendes upp mot huset. Tillsammans med de limefärgade penningbladen och den brokbladiga starren Carex “Ice dance” nedtill bildar vårt fina exotiska lilla träd en vacker komposition tillsammans med cortenstålet och den mörkgröna idegranshäcken tycker jag.

_DSC0844

Äntligen blad på Gleditsian! Och längs gången upp blommar nu alla mina nävor i ett hav av vitt och rosa. Ljuvligt!

_DSC0853

Väldoftande schersmin i min Iittala-vas pryder trädgårdsbordet. Jag gillar att pryda även mina bord utomhus med blommor i vaser:)

_DSC0807

Ärtgröna stolar ihop med babyblå Webergrill. Färgstarkt när mannen får välja!

_DSC0805

Fikonträdet har massor av vackra blad men inte ett endaste litet fikon… Mina grannar har massor av små fikon på gång konstaterade jag avundsjukt häromdagen. Får ge det ett par säsonger till på sin nya växtplats antar jag!

_DSC0795

Har satt massor av klätterhortensior i min köksträdgård och nu blommar de för fullt!

_DSC0813

En annan storfavorit i min skuggrabatt är mina vackra Dryopteris erythrosora- Blodbräken. Bladen på denna fina ormbunke skiftar i rött och orange och de är verkligen härliga färgklickar bland gröna murgrönor, hostor och kaukasiska förgätmigejer.

_DSC0859

Årets vackraste grönsak? Älskar Mangold “Bright lights”! Så god, så lättodlad och sååå vacker med sina färgsprakande stjälkar och bladnerver.

_DSC0794

Köksträdgården som exploderade! Hm, får nog erkänna att jag satte årets plantor lite för tätt… Men massor av bär och rabarber blir det, trots lite trängsel. Till höger min frodiga pipranka, som jag satt i en kruka tillsammans med luktärter.

 

Det var ett litet axplock på vad jag njuter av i trädgården just nu! Vad är särskilt fint hos dig i juni?