Förutom mina nya fina planteringslådor på hjul så njuter jag väldigt mycket av mina Alunrot “Palace Purple” tillsammans med Glansmiscanthus “Gracillimus” för tillfället:) De står i rabatten under mitt äppelträd där jag placerat en gjutjärnsbänk och gärna sitter och njuter under soliga dagar.

_DSC1228

Älskar de röda bladen som väller ut över gången, de skira rosa blommorna och det frodiga gräset i bakgrunden! 

_DSC1230

Maffiga daggkåpor, penningblad och Carex “Ice Dance” mot cortenstålsmuren… I bakgrunden en rödbladig Smällspirea, Physocarpus opulifolius “Autumn Bliss”.

_DSC1237

Ett hav av rosa Astilbe på min skuggiga baksida. De är så fluffiga och ljuvt rosa i färgen och får mig att tänka på sockervadd:)

Penningblad + stål utanför mitt sovrumsfönster =  #arkitektenstradgard #lysimachia #marktäckare #gardenblog #gardenideas #gardening #trädgårdsdesign #trädgårdsinspo #gardeninspo #gardeninspiration #trädgårdsinspiration #plantaddiction #rabatt #flowerbed #perennial #corten #smågatsten #mygarden #iminträdgård

Penningbladen väller över stålmuren som ett vattenfall utanför mitt sovrumsfönster. Älskar penningblad- de växer superfort i både lerjord och torv, trivs i både sol och skugga och är lätta att föröka själv och ge bort i present. Och billig är den också! En stor favorit här hemma med andra ord.

_DSC1261

Ett annat hett tips är smällspirean “Autumn Bliss”. En ganska ny sort med en helt fantastisk bladfärg som skiftar i orange och vinrött. Även i halvskugga håller den sig röd och fin här hemma hos mig.

_DSC1231

Och kärleksörten “José Aubergine” med sina mörkröda blad gör mig så glad:) Här står den tillsammans med Miscanthus “Ferner Osten” och stäppsalvia “Caradonna”.

_DSC1233

Tycker även om fröstänglarna efter mina kirgislök som seglar runt bland stäppsalvia och miscanthus. De är nästan lika vackra som blommorna!

_DSC1258

Min balkonglåda på förrådet med penningblad, snöflinga och nepeta glechoma i mitten (minns inte det svenska namnet..). Inte ett uns sol får den men exploderar av blommor gör den ändå! Dessa växter kan jag varmt rekommendera till extremt skuggiga lägen där man ändå vill ha lite blommor om sommaren.

_DSC1242

Och sist men absolut inte minst- mina grandiosa hostor! De som planterades i marknivå är alldeles söndertuggade av sniglar men de som jag har satt här i min upphöjda plantering klarar sig fint, till min stora glädje:)

_DSC1246

Kan inte låta bli att plocka in små buketter av de blå klockorna och sätta i sovrummet, de gör sig så bra i en kristallvas ihop med mina daggkåpor tycker jag!

Annars ägnar jag semesterdagarna åt att rita upp vårt uterum som vi tänkte bygga till hösten, samt åt att rita en underrede i stål till ett nytt trädgårdsbord som jag vill bygga till altanen. Ständigt nya projekt på gång!