Förra helgen var vi på “Den Stora Trädgårdsfesten” på Sofiero och insöp inspiration, drack gott kaffe och handlade lite till trädgården. Återsåg också en hel del vänner från utbildningstiden på Alnarp och från min tid som anställd på Sofiero vilket såklart var väldigt roligt.

Jag tävlade med en av mina rullande planteringslådor i klassen “mobila trädgårdar” men tyvärr kammade jag inte hem förstaplatsen denna gång:) Men tack alla ni som röstade på mig! Mer om de rullande planteringslådorna och hur vi byggde dem kan ni läsa HÄR.

Dagen innan jag åkte ut till trädgårdsfesten fick jag ju besök av mina trädgårdsvänner Maria och Katarina och nu har Maria lagt upp några bilder från min trädgård på sin blogg HÄR. Hon har verkligen tagit superfina bilder, det är alltid kul att se sin trädgård genom någon annans kameralins!

_DSC2336 (1)

Uppe i det fantastiska vinhuset hade den danska floristen Anette von Einem gjort en utställning som var sagolikt vacker. Här har hon skapat en bordsdekoration av stora, vita riddarsporrar, vita agapanthus och vita malvor som klättrar upp mot vinrankorna i taket. Underbar kontrast med de skira, vita, romantiska blommorna mot det gamla, grova markteglet och det rustika träbordet…

_DSC2333

Ännu ett alster av Anette von Einem- en tårta av orkidérötter, fallskärmsblomma, små prydnadsäpplen, gröna nejlikor och olika fetblad.

_DSC2338

Blev så kär i denna bukett som Anette skapat av vita pompom-dahlior, vita chrysanthemum, limefärgade nejlikor, prydnadsgräs och martorn bl a… Är den inte fullkomligt ljuvlig!

På stora gräsmattan framför slottet hade Helsingborgs Stad samlat några av sina vackra blomsterarrangemang från stadens gator och torg och gjort en liten utställning av dessa. Kvinnan bakom dem är en otroligt duktig trädgårdsingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen som heter Annika Anderberg-Boman. År efter år skapar hon fantastiska planteringar till stadskärnan med olika färgteman, jag förstår inte hur hon varje säsong lyckas så väl med att hitta på nya växtkombinationer! Måste fråga henne om detta någon dag- hon bor i mitt kvarter så jag kanske helt enkelt ska knacka på och be om en intervju:)

_DSC2361

En av Annikas underbara planteringar!

_DSC2354

Älskar dessa dubbla begonior i vitt och rosa..

_DSC2352

Jätteverbena- en av sommarens stora favoriter.

_DSC2290

Några fina nyheter från Splendor Plant. Längst bak till vänster Smällspirea “Amber Jubilee” (som jag har här hemma i trädgården och är väldigt förtjust i!), en ny sorts syrénhortensia med runda blommor, en limefärgad flikbladig rönnsumak “Tiger Eyes” och en småbladig röd smällspirea. Tiger Eyes var verkligen jättefin, en sådan får jag nog införskaffa inom kort…

_DSC2360

Hortensiorna runtom i parken var verkligen i sitt esse. Färgen på dessa var så stark att jag nästan fick gå fram och undersöka om de var riktiga:)

Imorgon lägger jag upp lite fler bilder på planteringar som jag fastnade för, hoppas ni kan hålla tillgodo med ovanstående sålänge:)

Kram/Anna