Idag tänkte jag visa några fler bilder på planteringar och växter som jag fastnade för under förra helgens Trädgårdsfest på Sofiero. Tog ju, föga överraskande, en hel del kort när jag var där:)

_DSC2308

Superduktiga trädgårdsdesignern Cecilia Tidstrand hade byggt upp en idéträdgård framför slottet tillsammans med en av mina favoritplantskolor Cedergrens på Råå. Stäppsalvior i olika lila och blå toner, vita busk- och klängrosor och buxbomsklot utgjorde kärnan.

cecilia

Om ni inte redan gjort det så spana in Cecilias inspirerande Instagramkonto HÄR. Där kan ni även se fler bilder på den fina idéträdgården! Bilden av den ljuvliga tårtan ovan har jag lånat från Cecilias konto, visst är hon duktig!

_DSC2331

Jag fullkomligt älskar den viktorianska köksträdgården på Sofiero. Spaljérade fruktträd som ramar in rabatterna, massor av vackra bladgrönsaker, gudomliga växthus och murade planteringslådor- ett himmelrike med andra ord! Här kikar jag ut över grönsaksplanteringarna genom ett hav av purpurkål, vackrare bladfärg får man leta efter..

_DSC2347

Framför vinhuset kan man uppleva denna vackra rabatt med klippta idegransparterrer, vitblommande sommarljus, kronärtskockor, chokladblommor och brudslöja. Älskar hur de klippta mönsterna omfamnar de mer livliga perennerna.

_DSC2346

Törnrosas kjortel och svarta petunior i hög glaserad kruka utanför melonhuset.

_DSC2325

En nyhet för mig var dessa uppstammade klot av Cryptomeria. Så otroligt fina!

_DSC2328

Atlascedern med sina grå, fluffiga barr är en stor favorit. Hade gärna planterat en sådan i en svart kruka utanför ytterdörren! Dessa fina exemplar hittar ni på fina Sofiero Blomster och trädgårdshandel. Duktiga Hanna och Sofia som driver butiken kommer att hålla öppet hela hösten och över jul och nyår- så än är det inte försent att handla!

_DSC2298

Lavendel, backtimjan och kärleksörten “Matrona” ramar in en liten gång tillsammans med buxbomsklot, enkelt och väldigt fint!

_DSC2303

Blev väldigt förtjust i dessa blombakelser på kakfat- vilken utmärkt idé att skapa små bakverk av blommor! Perfekt som bordsdekorationer.

_DSC2302

 

Imorgon kommer de sista bilderna från Trädgårdsfesten på min favoritplantering med namnet “En queer badhistoria”!

Kram/Anna

cecilia

cecilia