Nu är vi tillbaka i Sverige igen, efter en fantastisk vecka på Fuerteventura med 26 grader och sol varje dag:) Under veckan som gått har det i princip regnat varje dag här hemma i Helsingborg och alla i familjen har varit sjuka, så nu när helgen kom kunde jag inte låta bli att unna mig en riktigt stor och härlig fredagsbukett i glada färger! Valet föll på eucalyptuskvistar i en rostorange nyans, limefärgad skimmia och hallonrosa lejongap.

_DSC3123

Färgglad bukett i min favoritvas “Laura” från Hemtex.

_DSC3114

Värmeljushållarna intill är en massa udda små glas som jag köpte på loppis inför vårt bröllop.

Det var storm här hemma under tiden som vi var borta  och dörrkransarna som jag gjorde för några veckor sen hade blåst iväg och landat i bokhäcken… Lyckligtvis var de inte särskilt illa tilltufsade och kunde hängas upp igen efter en liten quick-fix:)

_DSC3086

Dörrkrans med mossa, murgröna, nypon och eucalyptus.

_DSC3100

Annars hade trädgården klarat sig bra efter stormen, inga trasiga krukor eller knäckta trädgrenar. Bokhäcken är verkligen magiskt fin just nu- den glöder nästan när höstsolens strålar kommer fram och är en sådan fin kontrast till det vintergröna.

Eftersom det regnade idag igen så tog vi en tur till saluhallen i Höganäs för att luncha, kika runt i butikerna och köpa lite delikatesser. Saluhallen är ett underbart utflyktsmål som ni inte får missa om ni är i nordvästra Skåne! Massor av inspirerande butiker i en härlig miljö, en fantastisk lunchrestaurang och mysigt fik – allt under ett tak. Vi åker ofta hit och lunchar eller bara strosar runt och hämtar inspiration.

_DSC3136

Vackert skyltat på gammal vagn!

_DSC3129

_DSC3130

De bubbliga ljuslyktorna/krukorna i glas från Olsson & Jensen fastnade jag verkligen för. Tänk ett gäng hyacinter i dessa till jul! För 45kr/st kan man ju kosta på sig några stycken:) 

olsson och jensen

Älskar den bubbliga formen:)

_DSC3139

Min favoritväxt Hartassbräken tillsammans med Monstera i vackra krukor från bl a Tine K.

_DSC3131

Tycker också väldigt mycket om Atlasceder- ett alternativ till julgran kanske?

_DSC3141

_DSC3138

_DSC3135

_DSC3133 (1)

_DSC3062

Avslutar dagens inlägg med ett litet tips:) Jag tycker att kvistarna från Pyracantha, Eldtorn, är så fina att sätta i vas just nu. De håller superlänge och växer i så gott som var och varannan refug och gångtunnel. Jag brukar gå ut och klippa lite kvistar här och var- den får enormt långa årsskott som man med lätthet kan klippa av och sätta i vas! Gratis och vackert:)

Önskar er en härlig helg! Imorgon bär det av på julmarknad ute på Enkla Ting, hoppas på att kunna ta några inspirerande bilder även där.

Kram/Anna