Älskar verkligen mina stora formklippta idegransklot som jag har några stycken av i rabatterna. De är härligt mörkgröna och täta, och så tacksamma att sätta ljusslingor i under vintern- de är t om vackra med snö på!  Tyvärr är de oftast riktigt dyra att köpa om man vill ha lite större exemplar, men om man är beredd att “fuska” litegrann och vänta en säsong eller två, så kan man forma sina egna klot av billiga häckplantor. Jag köpte ett par kraftiga sådana för 169kr styck på Hornbach, och klippte sedan dem till klot. De blev faktiskt riktigt fina och täta direkt, och placerades genast ut i trädgården. Den enda man behöver är en bra sekatör och lite tålamod, det är inte särskilt svårt att få till formen.

Idegranen före klippning- en kraftig häckplanta för 169kr på Hornbach.

 

 

 

_DSC9454

Klotet börjar ta form!

_DSC9456

Det färdiga resultatet, ett litet idegransklot, redo att planteras ut i rabatten!

Man börjar helt enkelt med att klippa bort toppen och sedan de långa utstickande grenarna i storleksordning. Glöm inte att vrida på plantan under tiden du klipper! Om om man skulle råka klippa för mycket på någon sida är det inte hela världen- idegran tål hård beskärning och kommer snart att slå nya skott:)

Ett annat litet test jag gjorde idag var att piffa upp en gammal loppisfyndad vas med lite mässingsspray som jag hade över.  För att göra vasen lite mer spännande och unik ville jag få till en bred skimrande kant längst upp. För att kunna spraya en jämn sådan tejpade jag runt vasen med silvertejp (Hade säkert fungerat bra med maskeringstejp också) innan jag sprayade. Resultatet ser ni nedan!

_DSC0782

Ett enkelt sätt att göra om en lite tråkig vas!

 

_DSC0796

Bukett med ängsblommor från ängen utanför huset- fläder, klöver, violer, rosor och alunrot bland annat:)

Det var söndagens lilla pysselstuga ute i trädgården. Pga av ett sjukt litet barn här hemma har jag inte på långa vägar hunnit med att göra allt jag hade planerat i trädgården denna helgen, och därmed inte hunnit att blogga heller… Hoppas på en vecka med sol där hela familjen får vara frisk!