Nu har vi riktigt kallt igen och snön som fallit verkar faktiskt få stanna kvar ett tag! Tänkte visa ytterligare några härligt snöiga vinterbilder från trädgården men även tipsa om ett par hemsidor där jag ofta hämtar inspiration.

_DSC3893

Tycker att mina idegransklot ser ut som små bakelser med all snö på toppen:) Under vintern är jag extra glad för dessa runda strukturskapande klot i min trädgård.

_DSC3887

Grenarna på mina korallkorneller “Ivory Halo” lyser röda mot den vita snön… Denna sort blir mycket mindre än den vanliga kornellen och får större vitbrokiga blad- en bra kombination för en liten trädgård tycker jag!

_DSC3838

Något som också lyser härligt rött är bladen på många av mina murgrönor. Älskar när vissa av bladen antar denna röda ton.

_DSC3884

Och under äppelträdet vajar vipporna på mina Miscanthus “Gracillimus” fortfarande vackert i vinden.

_DSC3882

På trädäcket njuter jag av mina Bissettbambu som rasslar i odlingslådorna på hjul, den gröna ljungen “Skyrocket” och min stora fina Järnek i kruka. Just Bissettbambu passar utmärkt att plantera i lådor. Den sprider sig med rotskott och tar gärna över rabatter om man inte begränsar dess framfart:) Härdig till zon 3 och vill ha ett varmt och soligt läge.

_DSC3874

Och under bambun sitter blommorna fortfarande kvar på mina små viburnum…

_DSC3846

På baksidan har bladen på mina rhododendron rullat ihop sig till små cigarrer:) Men de står gröna och fina tillsammans med Skuggröna och gräset Carex “Ice Dance”.

_DSC3833

Färgglatt i snön- frusna rosa ljungblommor.

_DSC3879

Våra ärtgröna stolar från Fermob gör mig extra glad under vinterhalvåret!

_DSC3828

I min rottingstol i köksträdgården var det längesen jag drack kaffe:) Intill stolen en Bissetbambu och murgröna.

_DSC3856

Carex “Ice Dance” och Penningblad väller över kanten på muren.

Jag är så glad att jag valde att plantera både formstarka häckar, mycket vintergröna växter, prydnadsgräs och hortensior med fina blomställningar som sitter kvar, och buskar med vacker bark- vintern är ju ganska lång och det känns verkligen roligt att ha växter och strukturer som är vackra även nu!

Sähär i vintertid så surfar jag runt ganska mycket och letar inspiration till vårens projekt, och en sida jag gärna vill tipsa om är Garaget som drivs av fotografen Malin Björkholm. Henne skogsinspirerade juldukning på bilden nedan är något av det vackraste jag sett! Hon tar även magiskt vackra bilder, så in och kika hos denna duktiga tjej!

garaget1

Malins juldukning (foto lånat från hennes hemsida).

IMG_6114

Drömmer om att skapa en liknande dukning är jag fyller år. (foto Malin Björkholm)

En annan sida jag tittat in på flera gånger för att hämta inspiration till terrassprojektet som jag berättade om i mitt förra inlägg, är landskapsarkitektkontoret Harrison Green i New York. De är enormt duktiga på att skapa ombonade och grönskande uteplatser mitt i storstan, där man trots cityläget får känslan av att befinna sig i en liten oas:)

Untitled-1

Älskar att de planterar rejäla träd i sina terrassprojekt- de gör så otroligt mycket för känslan av frodighet!

12543387_1003583499683265_653171322_n

Här en annan uteplats skapad av samma kontor med bl a Jätteverbena, Vidjehortensia, Hosta och Nepeta. Trädgårdsfeeling på liten yta!

Imorgon ska jag iväg på ett väldigt spännande besök som jag längtat länge efter, hoppas på att kunna visa bilder från detta under veckan som kommer!

Kram/Anna