Idag är jag i full gång med att plantera mitt bidrag till en tävling på Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero som börjar imorgon- när allt är klart kommer jag såklart att lägga upp en bild här på bloggen. Och ni som ska dit får såklart jättegärna rösta på mig:)

Tack förresten till alla er som röstade på mitt bidrag i Hemnethemmets tävling! Blev så glad att mitt förslag till takterrassen kom med bland de 10 förslagen som fick flest röster, det värmde verkligen i mitt landskapsarkitekthjärta:)

Idag tänkte jag visa några sensommarfavoriter från min trädgård, som jag är väldigt förtjust i just nu.

11909317_890459491047557_1625666410_n

Ett ögongodis i rabatten under äppelträdet just nu är mina svartbladiga dahlior med ljusrosa blommor, en sån galet snygg färgkombination! Bakom skymtar rosa hortensior, rödbladig alunrot, astilbe och ormbunkar. 

_DSC2051

Längs gången upp till huset, i ett hav av den vintergröna marktäckaren Gullgröna, waldsteinia ternata, blommar nu dessa maffiga skönheter- syrénhortensia “Limelight”. De ljusgröna blommorna är så vackra mot den mörka bokhäcken bakom!

11311319_1462810960690068_1838141871_n

Älskar att mötas av detta när jag kommer hem… Frodighet-deluxe!

_DSC2069

På baksidan blommar mina rosa hortensior “Masja” intill ett hav av ormbunkar, hostor och penningblad. Så vackra att ta in och sätta i vas! Gillar verkligen den runda formen på min upphöjda cortenstålsrabatt, den bryter av så fint mot det annars kantiga stålet och den formklippta häcken bakom. Gillar också att mina marktäckare nu väller ut över kanterna likt gardiner lite här och var, och mjukar upp den hårda kanten.

_DSC2064

På baksidan blommar även mina vita Syrénhortensior som senare under september brukar övergå i en rosa nyans. Tillsammans med de marktäckande nävarna undertill, som brukar anta en röd höstfärg, bjuder de verkligen på ett litet fyrverkeri:)

_DSC2052

Bland Jättetåtelns vajande strån blommar nu min svartbladiga kärleksört “José Aubergine”. Älskar de hallonröda blommorna mot det svarta bladverket, där de tittar fram mellan grästuvorna.

_DSC2133

Många härliga sommarkvällar med öppna altandörrar har vi fått nu i augusti, dessa kommer jag leva länge på i höst! Till vänster syns mina vita rosenskäror som jag planterade i början av juli. De har verkligen exploderat och är smockfulla med knoppar och blommor- älskar tacksamma sommarblommor som håller länge. 

Vad njuter ni av i era trädgårdar under sensommaren?

Kram/Anna