Äntligen sol här nere hos oss! Underbart att det fina vädret för en gång skull sammanfaller med en helgdag så att man kan gå hemma och njuta en hel dag i trädgården:) Nästan alla våra tulpaner har nu slagit ut, och tillsammans med våra flerstammiga Malus “Evereste” (Prydnadsäpple) upplever man rabatten längs med gången upp till huset som alldeles översållad av blommor. Alla lökarna är planterade i mattor av marktäckare för att de vissna bladen efter blomningen inte ska synas så mycket, utan döljas av grönskan runtomkring. Tulpaner ska ju alltid få vissna ner efter blomningen för att löken ska kunna samla kraft inför nästa säsong, och detta kan lätt se trist ut om man inte planterar någonting intill som kan dölja de vissna bladen.

_DSC9156

Älskade tulpaner ihop med blommande Prydnadsäpple

_DSC9158

Malus “Evereste”

_DSC9160

Svart kärleksört “Jose Aubergine” tillsammans med prydnadsgräset Jättetåtel och ett idegransklot. En väldigt vacker sensommarkombo!

_DSC9169

Utsikten från bänken under äppelträdet

_DSC9171

_DSC9215 Ännu en fin kombination tycker jag- Orangebladig smällspirea “Autumn bliss”, Alunrot “Marmelade”, limefärgat Carex “Ice Dance” och korallfärgade tulpaner intill en formklippt idegranshäck

_DSC9196

Waldstenia ternata, gullgröna. Kanske världens mest tåliga marktäckare!

Waldstenia är en marktäckare som jag verkligen fått upp ögonen för sen jag planterade några stycken hemma. Superbillig, tacksam, snabbväxande och vintergrön! Kan nästan inte bli bättre! Jag avskydde tidigare den gula färgen på blommorna, men med tanke på hur fin den är i bladen resten av året och hur väl den håller borta ogräset så står jag ut med den korta tiden som den blommar:) Den har verkligen bildat härliga, gröna mattor i rekordfart både i sol, skugga, torv och lerjord här hemma hos oss. En riktigt bra växt tycker jag!

Imorgon ska jag iväg och göra ett väldigt spännande reportage i en helt fantastisk trädgård strax utanför Helsingborg. Kika in igen i helgen, lovar att bjuda på en härlig bildkavalkad!