För skapa en tydlig gräns mellan vår uppfart och trädgårdens början, och för att skapa en snygg inramning till våra sopkärl (läs: dölja dem) så ritade vi två spaljéer som vi sedan planterade murgröna intill. Tanken är att dessa så småningom skall vara helt täckta av växtlighet och bara upplevas som två gröna väggar. Nere vid uppfartens början planterade vi bambu intill för att få in ytterligare lite frodighet på studs:)

_DSC9004 (1)

Murgröna och bambu mot uppfarten

 

_DSC9005 (1)

Gången upp mot huset

Längs med gången har vi placerat pollare med behagligt ljus. I blickfånget rakt fram tronar trädet Korstörne eller Gleditsia triacanthos “Sunburst”, ett alldeles ljuvligt och exotiskt träd med skira, limefärgade blad. Vad jag inte tänkte på när jag valde trädet var att det grönskar väldigt sent, men när det väl slagit ut är det helt fantastiskt!

I rabatten längs med gången tittar massvis av tulpaner nu upp i ett hav av marktäckande Gullgröna och Skuggröna. De flerstämmiga buskarna är av sorten Malus “Evereste” och kommer alldeles snart att blomma i rosa och vitt…

 

_DSC9008 (1)

Vintergrön japansk starr, Carex “Ice dance” och tulpaner vid foten av vår Gleditsia. Nu väntar jag bara på mina vackra penningblad som sommartid väller ner över kanten!

 

_DSC9018 (1)

Under äppelträdet har vi planterat stora buxbomsbollar, ormbunkar och massor av marktäckare och olika lökväxter. Fram till bänken ligger trampstenar av skiffer. Får aldrig nog av denna lilla hörna:)

 

_DSC9038 (1)

Tröttnar aldrig på denna utsikt!

_DSC9040 (1)

….och inomhus har jag satt en stor kvist av björk i en vas. Älskar våren och alla härliga nyutsprungna blad.