Under helgen som gick så åkte vi upp till Stockholm och passade på att semestra lite innan jag skulle på konferens i början av veckan. Har länge velat besöka det underbara orangeriet och innergården till hotellet Ett Hem på Östermalm, då massor av frestande bilder florerat på diverse bloggar och Instagramkonton:) Innergården är ritad av kände landskapsarkitekten Ulf Nordfjell, och såg så fullkomligt ljuvlig ut på alla bilder att jag bara var tvungen att kika in nu när jag ändå var i stan!

_DSC3019

Innergården var verkligen sådär fantastisk som jag hade föreställt mig!

Innanför den tunga träporten i den gamla tegelmuren öppnade sig ett verkligt litet paradis.. Formklippta avenboksträd, en stor härlig Gleditsia, idegranshäckar och massor av hasselört, hostor, nävor och murgröna. Avenboksträdens kronor börjar precis ovanför muren och bildar en insynskyddande fyrkant mot husen runtomkring. Den fyrkantiga formen tas sedan upp av taxushäckarna en bit nedanför, som vackert ramar in sittplatserna i mitten och skapar ett tydligt rum. Intill de strama häckarna får de yviga perennerna sedan breda ut sig mot golvet av singel och smågatsten.

_DSC3017

Över gården hängde flera ljusslingor med stora glödlampor i som spred en behagligt, varmt ljus i all grönska.

_DSC3016

Den gamla knotiga syrénen i hörnet var den enda växten som fanns på den tidigare asfalterade gården. Den fick stå kvar när man renoverade och har nu fått sällskap av idegran, ormbunkar, hosta och kaukasisk förgätmigej.

_DSC3015

Murens vackra tegelmönster lyses upp på kvällen av spotlights.

_DSC3012

Älskar dessa formklippta avenboksträd!

_DSC3010

Hotellet ligger i närheten av Valhallavägen, men det kan man inte tro när man befinner sig inne på gården. Här råder verkligen lugnet och stillheten!

_DSC3009

Trots att personalen hade fullt upp inför ett evenemang, blev vi ändå varmt välkomnade och insläppta hela familjen, och kunde ta en massa bilder i godan ro. Tack så hemskt mycket!

Varje gång jag är i Stockholm står ju också ett annat utflyktsmål på agendan- Zetas trädgård! Har aldrig varit där såhär sent på hösten, och var ivrig att få komma dit och uppleva denna fantastiska plantskola i sprakande höstfärger.

_DSC2965

En kardemummabulle och en kaffe i deras underbara trädgårdscafé är ett måste när jag är där. Spana gärna in den fina sluttningen med sockblomma bakom möblerna, den eldröda kopparlönnen och de frodiga ormbunkarna vid entrén. Vilken ljuvlig känsla av höst!

_DSC2967

Från andra hållet, vilken vy! Skulle gärna vilja uppleva denna plats på kvällen också- tänk så mysigt att få sitta under alla glödlamporna som hänger över serveringen…

_DSC2960

Den perforerade, grå metallfasaden bjuder på ett spännande mönster och kontrasterar vackert mot den röda japanska lönnen, trälådorna och terracottakrukorna.

_DSC2975

En alldeles ljuvlig Rönn “Vilmorinii” vakar över en liten japansk lönn och ett fat med rosa cyklamen. Vinrött och rosa- vilken härlig färgkombo detta är!

_DSC2977

Cyklamen är verkligen en växt som seglat upp som en ny favorit hos mig. Tålig, blommar länge och så har den ju så enormt vackra blad!

_DSC2974

Körsbärsbenveden är som allra vackrast just nu… Här ihop med rödorange alunrot, skimmia och ljung nedanför sluttningen vid caféet.

_DSC2996

Knallröd perukbuske, frodig bambu och miscanthus vid en av sittplatserna i slänten.

_DSC2971

En härligt fluffig, mjuk limegrön Sagina. Har aldrig sett så stora exemplar tidigare!

_DSC2991

_DSC2973

Behöver jag berätta att jag drabbades av akut köpsug?

Har så många bilder kvar att visa er! Lovar att lägga upp inomhusbilderna jag tog under helgen:)

Kram/Anna