Använde idag rosa riddarsporrar och fläderblommor för första gången i en  midsommarkrans, och jag måste säga att de gjorde sig väldigt bra! Årets variant blev en skir och söt historia i rosa, vitt och lime med syréner, riddarsporrar, kvistrosor, daggkåpa, limonium, fläder, margueriter och krysantemum. Mitt lilla trick är att använda en reva av murgröna som stomme istället för att ta ståltråd som jag sett att många andra gör. Tycker murgrönan ligger bättre på huvudet och dessutom är den ju grön och fin och behöver inte täckas med tejp! Att några murgröneblad skymtar fram här och där tycker jag bara är fint.

Jag brukar göra min krans dagen innan midsommar och sedan spraya den ett par gånger med vatten, för att sedan placera den i lite cellofan i kylen över natten.

_DSC0774

Årets krans! Fläderblommorna som jag smugit in doftar underbart:)

 

_DSC0755

Syrenerna jag använt i kransen är av den något mer senblommande sorten hängsyrén, syringa reflexa. Den vanliga bondsyrenen är så gott som överblommad här nere i Skåne nu.

_DSC0780

Sommarfint på huvudet och såklart sommarfint på bordet! Vasen till höger kommer från Hemtex och vasen till vänster är arvegods:)

 

Önskar er alla en härlig midsommar! Vi firar i vanlig ordning med goda vänner i deras sommarstuga Oskarshamn. Om ni som läser har något tips på någon fantastisk plantskola/trädgårdsbutik däruppe som jag inte bör missa så får ni hemskt gärna tipsa mig!